1248947493_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

On muuten todella hyvä kakku, vaikka kuvassa ei välttämättä siltä näytäkään... Tätä kakkua teen aina vaan uudelleen, Miehen ja ystävien pyynnöstä.

Ohje on otettu Pirkka-lehdestä monta vuotta sitten, silloin kun vielä oli Diva-minttusuklaapalleroita myynnissä. Korvaan ne Fazer Mint -suklailla, mutta muutkin minttusuklaat käyvät. Laita ohjeen alkuperäisessä muodossaan, vaikka itse teenkin sen helpotettuna eli en lähde erottelemaan keltuaisia ja valkuaisia toisistaan. Tein kerran niin, mutta en silloin ainakaan huomannut mitään olennaista eroa, joten en ole toiste kokeillut. Saatoin kuitenkin tehdä jonkun virheen joten laitetaan alkuperäinen versio Hymy

Suussa sulava minttusuklaatorttu

170g tummaa suklaata
175g voita tai margariinia
2dl sokeria
3 keltuaista
1dl vehnäjauhoja
3 valkuaista

Kuorrutus

200g minttusuklaata
1 dl kuohukermaa
25g voita tai margariinia

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa silloin tällöin sekoittaen. Lisää sokeri, keltuaiset, jauhot ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset kevyesti nostellen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisesa uunissa 25 minuuttia. Peitä kakku leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos se näyttää tummuvn liikaa. Tortun ei tarvi olla läpikypsä, jolloin se voisi kuivua liikaa.
Kuumenna minttusuklaat, kerma ja rasva miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa n. minuutin ajan 80prosentin teholla. Sekoita suklaakuorrutus tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada tortun pinnalle ja reunoille.
Tortun maku vain paranee kylmässä joten jos vain jaksaa odottaa seuraavaan päivään ennen kuin maistaa niin silloin torttu on parhaimmillaan.