Eilen illalla tuli väsättyä mutakakkua. Sen tekeminen oli ollut mielessä jo pidempään ja kävin läpi blogeja löytääkseni ohjeen.  Ewelynin blogista löysin sitten sellaisen mihin oli aineksia ja eikun tekemään. Tässä ohje suoraan kopioituna:
Kakku on tehty Fazerin ögon suklaalevyn takaa löytyneellä ohjeella, joka on seuraavanlainen

200g Fazer ögon bak&dessert tummaa leivontasuklaata

4 kananmunaa

2dl sokeria

200g voita

2.5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokerivaahtoon. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe varovasti sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan (n.25cm) Paista uunin keskiosassa n.12min.

Itse modasin ohjetta sen verran että käytin taloussuklaata tuon Fazerin leivontasuklaan sijaan ja koska kakku oli vielä ihan taikinaa 12 minuutin paistamisen jälkeen niin paistoin sitä vielä 20 minuuttia sen jälkeenkin. Loppujen lopuksi kakusta tuli koostumukseltaan sellainen kuin mitä minun mielestäni mutakakun tulee olla, vaikka paistoinkin paljon pidempään kuin ohjeessa oli. Tämän ohje oli todella helppo ja varmaan teen tätäkin vielä uudestaan joku päivä (ihan sen helppouden takia), mutta toiveissa olisi löytää parempi ohje... sillä ikävä kyllä kaupan pakastealtaasta ostettu mutakakku vie tästä voiton.

Tässä muutama kuva:

1239087641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ensimmäistä palasta ei vielä ehtinyt kuvaamaan...

1239087660_img-d41d8cd98f00b204e9800998e