Olin pitkään jo miettinyt millaisen kakun Kuopuksen ensimmäisille syntymäpäiville tekisin kunnes sitten piti alkaa uudestaan maidottomalle ja se muutti suunnitelmat täysin... Sen tähden päivityksetkin jääneet vähemmälle kun on pitänyt sulatella asiaa. Tämänkin kakun tein jo tammikuussa. Maidottomasta dieetistä lisää myöhemmin, mutta tällaisen kakkupohjan sain ilman kananmunia aikaan:

Tein alla olevan ohjeen mukaan, mutta vain puolet määristä sillä käytin uutta pientä vuokaani jos vaikka kokeilu epäonnistuisi ihan täysin!

4,5dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

50g margariinia

2dl vettä/mehua (käytin mustaherukkamehua)

0,5dl sosetta (käytin mangososetta)

 

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe j vaniljsokeri. Lisää sulatettu rasva, neste ja sose joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ohjeen mukaan tämä kuuluisi paistaa 200 asteessa n. 30min., mutta minulla ainakin kakkupohja oli siinä vaiheessa vielä ihan löysä joten suosittelen 175 ja ainakin 45min. Hankala sanoa kuinka kauan itse pidin kun niin monta kertaa otin kakun ulos kokeillakseni kypsyyttä ja jouduin aina vaan laittamaan takaisin uuniin.

Valmiin kakun väliin laitoin vispautuvaa kauravaniljakastiketta (joka vispautu todella huonosti ja jäi ihan löysäksi...) ja banaanin siivuja, päällä samaa vaniljaa, Dr. Oetkerin aurinkoströsseleitä ja koristeet vaahtokarkkitaikinaa.

Ihan maistuva kakku, vaikka maidoton onkin. Pohja vain kohoaa huonosti ja ainakin minulla jäi isoja ilmakuplia joiden vuoksi sain halkaistua kakun vain kahtia. Maidottomalla ollaan vielä ainakin nelisen kuukautta jonka jälkeen voipi alkaa kokeilla hyla- ja luomumaitotuotteiden sopivuutta. Siihen asti ainakin jatkuu hyvän  maidottoman ja munattoman kakun kokeilut.