Tarkoituksena oli tehdä mansikkasuklaakakku mmf-kuorrutuksella, mutta tietenkään mikään ei sujunut niin kuin piti... Olin pitkään katsellut lähikaupassa vaahtokarkkeja että ostanpa noita kun teen seuraavan kerran kakkua, mutta nyt siellä ei niitä sitten enää ollut eikä pakastemansikoita. Löysin yhden levyn valkosuklaata (Mies halusikin valkosuklaata tavan suklaan sijaan) ja ostin sitten mangososetta mansikoiden sijaan. Ajattelin että teen sitten suklaamassaa (ohje Pulla-akan blogista täältä) kun olen sen tekoa jo pitkään halunnut kokeilla. Näin mansikkasuklaakakusta tulikin valkosuklaamangokakku... Pohjaksi tuli taas 4 munan sokerikakku ja leikkasin sen kolmeen osaan. Kostutin vaniljamaidolla ja laitoin väleihin ensin mangososetta ja sitten valkosuklaavaahtoa (vaahdotettua Flora Vispiä johon on sekaan laitettu sulaa valkosuklaata).
Koska pohja kohosi keskeltä ikävästi niin yhdestä palasesta tuli keskeltä todella paksu enkä älynnyt kostuttaa sitä tarpeeksi :( Suklaamassan teko sentään sujui ongelmitta ja kaulitsin siitä levyn kakun päälle laitettavaksi.
Jossain blogissa näin kivan vinkin että massaan saa kivan kuvion kun kaulitsee siihen kuvion kakkupaperista. Enpä sitten muistanut että minun kakkupapereissa oli kuvio vain reunassa joten sekin suunnitelma meni sitten mönkään.. Lopulta koristelin päällyksen ihan vain suklaamassasta tehdyllä perhosella ja hopeakuulilla. Reunoille läiskin tylsästi kermavaahtoa, kun en ole vielä raaskinut hankkia pursotusvälineitä. Ehkä vielä joskus...
Ihan kaunis pinta tuolla suklaamassalla tuli ja helppo oli tehdä. Harmi vaan etten pitänyt sen mausta. Hunajan maku peitti liiaksi suklaan maun
Kommentit