Löysin aivan ihanlt näyttävän sitruunatortun Tiinan tarinat -blogista ja sitä piti sitten kokeilla vaikka kananmunaa tähän meneekin. Kuopukselle kun tehtiin allergiatestit ja niiden mukaan mitään ei ole niin olen uskaltautunut välillä kokeilemaan kananmunaa sisältäviäkin leipomuksia. Vielä en ole ainakaan huomannut että mitään oiretta siitä tulisi joten taitaa olla vain tuo maito mikä ei sovi.  Tässä ohje suoraan kopioituna:

Pohja:
100 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä

Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet käsin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina mieluiten irtopohjavuokaan (22-24 cm) tai levitä se käsin. Painele taikinaa myös vuoan reunoille noin 2 cm. Anna pohjan jähmettyä kylmässä noin 15 minuutin ajan. Pistele haarukalla taikinaan reikiä ja paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte:
1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
25 g voita
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 keltuaista

Marenki:
4 valkuaista
1,5 dl sokeria

Mittaa täytteen aineet kattilaan ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja hieman kuplii. Vatkaa marenkia varten valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada täyte uunista otetun pohjan päälle ja pursota marenkivaahto täytteen päälle. Jatka paistamista vielä 10 minuutin ajan tai kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa.

Torttu on parhaimmillaan juuri jäähtyneenä!

Meinasi käydä pahemman luokan moka kun olin jo täytettä kuumentamassa tajusin että olin unohtanut kokonaan sitruunan Olisi tullut mielenkiintoinen "sitruunatorttu" kun ei olisi ollut sitruunaa lainkaan, huoh... Pinnan marenkihuiput ovat kauniita, vaikka hätäseen ne pursottelinkin.

Tiinan sitruunatortun täyte näytti paljon jähmeämmältä kuin minun, minulla se ensin vaikutti samanlaiselta mutta sitten uunissa siitä ikään kuin erkani osa nesteestä joka valui sitten pitkin lautasta...  Johtuisikohan siitä että unohdin täytteestä kokonaan voin? Voitahan en kyllä joka tapauksessakaan olisi käyttänyt vaan sinistä Keijua. Tässä kuvassa täytteen valumista ei kuitenkaan huomaa, mutta ei se samalta näytä kuin Tiinan versiossa... Onneksi ei kuitenkaan makuun vaikuttanut!!