Keskiviikkona tuli sitten tehtyä taas vaahtokarkkitaikinaa kakkua varten.
Tämä oli siis toinen kerta kun siihen ryhdyin ja ohjeen löysin kinuskikissalta.

Ainekset:
300 g vaahtokarkkeja
n. 4+2 dl (n. 360 g) tomusokeria
2 rkl vettä

1. Sihtaa kulhoon 4 dl tomusokeria.
2. Öljyä toinen, mikronkestävä kulho ja laita siihen vaahtokarkit.
3. Lisää vaahtokarkkien sekaan 2 rkl vettä.
4. Kuumenna vaahtokarkkeja mikroaaltouunissa (800 W) 30 sekunnin
välein sekoittaen yhteensä n. 2 min, kunnes karkit ovat sulaneet
yhtenäiseksi massaksi. (Minun mikron voimakkain teho on n. 700W
eikä siltikään tarvinnut täyttä 2 minsaa sulattaa.. On todella
paljon mikrosta kiinni joten taikinaa kannattaa pitää silmällä!)
5. Kaada vaahtismassa kulhoon tomusokerin päälle.
6. Öljyä kätesi ja vaivaa massa sekaisin tomusokerin kanssa.
(Tämän sitten unohdin kummallakin kerralla tehdä...) Massa
voi olla aluksi hyvin kuumaa, joten odota tarvittaessa hetki.
7. Sihtaa joukkoon vähitellen loput, n. 2 dl, tomusokerista.
8. Kääri valmis taikina kaksinkertaiseen kelmuun ja säilytä
huoneenlämmössä seuraavaan päivään (muutoin koristeet voivat kutistua).
Taikina säilyy käyttökelpoisena pari viikkoa.


Ekalla kerralla pieleen meni vaikka mitä. Ensinnäkään en ollut tullut ajatelleeksi että minullahan ei ole tarpeeksi isoa mikron kestävää astiaa missä vaahtokarkkeja sulattaa, joten käytin sitten kahta syvää lautasta. Toiseksi minun mikrossa ei ole tarpeeksi tarkkaa ajastinta jotta voisi laittaa ajaksi 30 s. joten otin aikaa kännykästä. Jotenkin kuvittelin sen olevan niin tarkkaa touhua. Siinä sitten kun vuorottelin niiden kahden lautasen kanssa unohdin laittaa ajastimen päälle kun oli menossa joku kolmas 30:n sekunnin pätkä. Tietenkin vaahtokarkit olivat jo sulaneet niin hyvin että vyöryivät lautasen reunan yli ja sitä sitkeetä tahmaa oli sitten kaikkialla... Siinä sitten kun lopulta sain sulaneet vaahtokarkit (tai siis sen osan joka ei tarttunut lautasiin kiinni) kulhoon tomusokerin päälle tajusin että en ollut muistanut laittaa vaahtokarkkien sekaan ollenkaan vettä... Jostain syystä se kulhoon sihdattu 4desiä tomusokeria olikin juuri sopiva määrä vaahtokarkkitaikinaa varten ("yllättäen" ottaen huomioon veden puuttumisen ja kaikkialle jumittuneen vaahtokarkkitaikinan määrän...). Kun muutaman päivän päästä sitten kaulitsin taikinan kakun kuorruttamista varten niin kaikki tuntui sujuvan todella hyvin kunnes olin nostamassa kaulitun taikinan kakun päälle. Tietenkin se oli jumittunut pöytään kiinni. Onneksi nopea lämmitys mikrossa ja uusi kaulinta (tällä kertaa pidin huolen että taikinan alla oli koko ajan riittävästi tomusokeria!!!) auttoivat ja kakku onnistui!

Keskiviikkona pidin huolen että tein kaiken (paitsi käsien öljyämisen) ohjeen mukaan ja kaikki sujuikin paljon paremmin. Eilen tein kakun ja tänään sitten kaulitsin vaahtokarkkitaikinan siihen päälle. En tiedä sitten mistä johtui, mutta tällä kertaa taikina ei ollut yhtä helppo käsitellä kuin ekalla kerralla jolloin tein vaikka mitä pieleen. Lisäksi se oli jotenkin omituisen rakeisen näköistä ja siinä oli paljon ilmakuplia jotka kaulitessa tekivät reikiä taikinaan. Lopulta sain puolet taikinasta kaulittua jotenkuten ja kakun kuorrutettua. Taikinaa tuli siis niin paljon että puolet siitä riittivät kakun päälle. Kakkuna on tavallinen kääretorttupohja leikattuna neljään osaan ja nostettuna päällekäin. Täytteenä kakussa on yksi purkillinen Flora Vispiä vaahdotettuna ja se puoliksi laitettuna niin että toisessa puolessa on sulatettua valkosuklaata ja toisessa Fazerin vaaleaa maitosuklaata. Illalla selviää maistuuko kakku miltä!

Tältä kakku näytti:

1238776337_img-d41d8cd98f00b204e9800998e