1245314710_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysin Amerikkalaisesta keittiökoulu keittokirjasta mielenkiintoisen ohjeen sokerikakulle ja vihdoinkin pääsin sitä kokeilemaan.

Kuohkea sokerikakku

5 kananmunaa
(0,5tl viinikiveä)
n.5dl (315g) vehnäjauhoja
n.3,5dl (300g) sokeria
1rkl leivinjauhetta
1tl suolaa
1,8dl vettä
1,2dl kasviöljyä
1tl vanilliinisokeria
(1tl manteliesanssia)

1. Lämmitä uuni 160 asteeseen


2. Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.


3. Sekoita viinikivi kananmunan valkuaisiin (itse jätin viinikiven pois). Vatkaa kunnes valkaiset jähmettyvät niin, että niistä saa muodostettua puikkoja. Jätä odottamaan.


4. Sekoita kuivat aineet keskenään siivilöimällä ne kulhoon. (Tässä kohtaa hämmennyin kun olin tosiaan ensin sekoittamassa kaikkia kuivia aineita kunnes luin seuraavan kohdan jossa lisätään mausteet. Minä siis laitoin tässä vaiheessa leivinjauheen, jauhot ja sokerin, vaikka se sokeri olisikin siis kuulunut lisätä mausteet kohdassa...) Tee jauhojen keskelle kuoppa.


5. Laita jauhokuoppaan kananmunan keltuaiset ja sekoita hyvin. Lisää mukaan vesi, öljy ja mausteet.


6. Lisää vatkatut valkuaiset taikinaan painaen ne taikinan läpi kulhon pohjalle kumilastalla. Painele valkuiasvaahtoa kunnes se on sekoittunut taikinaan tasaisesti. Levitä taikina voitelemattomaan 25cm kokoiseen rengasvuokaan. (Itse tein 25cm irtopohjavuoassa jonne laitoin pohjalle leivinpaperin palasen ja kyllä kannatti sillä kakku tarttui vuoan reunoihin niin että piti tosissaan irroitella sitä veitsellä.)


7. Paista uunissa 55min. Nosta lämpötila 175 asteeseen ja kypsytä vielä 10min tai kunnes kakun pinta kohoaa takaisin, kun sitä painetan kevyesti sormella.

Vielä en ole päässyt maistamaan kakkua sillä puolitin sen ja laitoin toisen puolen pakkaseen ja toisen täytin. Tänään tulee vieras niin sitten pääsen vasta maistamaan! Vaikuttaa kyllä tosi mehevältä ja jos on yhtä hyvä kuin miltä vaikuttaa niin teen kakkuni tästä etiäpäin tällä ohjeella.