1244632547_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Naapurissa asuu todella mukava rouva joka lahjoitti minulle raparperia. En ole pahemmin raparperia syönyt, itseasiassa edellisestä kerrasta oli niin kauan etten enää edes muistanut pidänkö raparperista vai en... Pitikin sitten alkaa selaamaan nettiä löytääkseni sopivan ohjeen ja vastaan tuli aivan ihanalta kuulostava (ja näyttävä) juustokakku jossa oli raparperin lisäksi valkosuklaata, mutta jäi tällä kertaa tekemättä sillä äitini oli kylässä eikä pidä valkosuklaasta... Linkki pitää silti laittaa jotta löydän sen vielä sillä ohjetta pitää kokeilla vielä joskus! Pääsin sitten helpolla kun tein rapsakan raparperipaistoksen johon ohje löytyi Kotilieden sivuilta.

Rapsakka raparperipaistos

500,0g
  raparperia
1,5 dl
ruokosokeria

 
pinnalle:
100,0g margariinia
 
2,0 dl kaurahiutaleita
 
1,0 dl sokeria
1,0 dl vehnäjauhoja

 

  1. Leikkaa raparperin varret pieniksi paloiksi ja kaada ne voidellun uunivuoan pohjalle. Ripottele päälle sokeria.
  2. Nypi muut ainekset muruiseksi seokseksi ja ripottele se raparperipaloille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
  • Tarjoa jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Tässä kuva paistoksesta ennen paistamista:

1244044215_img-d41d8cd98f00b204e9800998e